Review: Kenny Wayne Shepherd – Dirt On My Diamonds Vol.2

 

Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol.2

Kenny Wayne Shepherd – Dirt On My Diamonds Volume 2
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Mascot Label Group – Provogue Records
Release: 2024

Tekst: Harry Pater

Sommige creatieve trekjes zijn zo populair dat ze met één album alleen niet bevredigd kunnen worden… In een zeldzame carrièreprimeur voor een multi-platina, Grammy-genomineerde wereldwijde superster die alles heeft gezien en gedaan, staat Kenny Wayne Shepherd op het punt om deel twee van zijn ‘Dirt On My Diamonds’-visie uit te brengen.

Met het veelgeprezen ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ dat afgelopen november werd uitgebracht, buigen de fans van Shepherd zich nog steeds over dat eerste stuk fantastisch materiaal (“Er valt niet te ontkennen wat de impact is”, schreef Classic Rock, “wanneer hij de blues loslaat. ”).

Maar de in Louisiana geboren bandleider had altijd een groter plan. Hij houdt een tweede reeks nummers achter die zijn ontstaan ​​tijdens dezelfde schrijfsessies in FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, en presenteert nu een vervolgplaat die een heel ander dier is, met gedeeld DNA. “Toen ik al deze nummers begon te schrijven, begon ik twee individuele identiteiten te zien ontstaan”, legt Shepherd uit van Dirt On My Diamonds Volume 2. “Je hoort dezelfde geest op beide albums, maar de nummers, geluiden en grooves zijn heel verschillend. Vanwege de manier waarop mensen nu muziek leven en consumeren, hebben we besloten de releases te spreiden, maar het is in wezen een dubbelalbum. We hadden het creatieve momentum aan onze kant, dus we wilden het gewoon gaande houden.”

Evenals het eerste deel is ook deze tweede echt iets voor liefhebbers van subliem gitaarwerk van deze muzikale held van velen. Ikzelf zag hem ooit voor het eerst als voorprogramma van de Eagles tijdens een openlucht concert in Hamburg. Kende hem niet, maar werd meteen weggeblazen door zijn sound. Het daaropvolgende optreden van de Eagles was ook prima, maar KWS maakte op mij dus méér indruk!

De songs op dit album zijn ook weer van hoge kwaliteit, allemaal eigen werk en aangevuld met de ZZ Top-cover She Loves My Automobile. Lekker album! Benieuwd of er nog een derde editie komt…

Tracks:
01. I Got A Woman
02. The Middle
03. My Guitar Is Crying
04. Long Way Down
05. Never Made It To Memphis
06. Watch You Go
07. Pressure
08. She Loves My Automobile (ZZ Top cover)

Website: https://www.kennywayneshepherd.net/