Review: Lesoir – Push Back The Horizon

 

Lesoir - Push Back The Horizon

Lesoir – Push Back The Horizon
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: V2 Records
Release:  2024

Tekst: Joop van Rossem

Sinds 2009 is het uit Maastricht afkomstige vijftal Lesoir een vaste waarde in de Nederrock met hun mix van gothic metal en progrock. ‘Push Back The Horizon’ is hun zesde wapenfeit en ook voor dit nieuwe werkstuk werd het duo John Cornfield/Paul Reeve (die ook bij Muse aan de knoppen draaiden) als producer in de armen genomen.

Wat ook hetzelfde bleef: de liedjes werden gecomponeerd door het echtpaar Maartje Meessen (zang, piano, fluit), die de teksten bedacht en Ingo Dassen (gitaar, synths) die zich ontfermde over de muziek.

Wederom levert dat een album op dat staat als het spreekwoordelijke huis, hoewel opener cq titelsong wel wat tijd nodig heeft om te beklijven maar zich dan met zijn Alanis Morrissette-momenten en prachtige fluitsolo van Meessen ontpopt tot een prachtig nummer.

Het daaropvolgende Under The Stars is een lekkere up tempo-rocker waarbij de samenzang tussen Meessen en Eleën Bartholomeus koude rillingen veroorzaakt; die dubbelloops vocalen zijn overigens toch een unique selling point van het Limburgse collectief. Van het resterende achttal nummers zijn de mooie ballad Nadi, As Long As Your Girls Smile, een prettige, slepende rocksong met fraaie vocalen en een knappe gitaarsolo, en het afsluitende Why I Stand Here Now met zijn sterke groove en melodielijn toppertjes.

Begin oktober treden ze twee keer op in ons land, gaat dat zien !

Concerten:
03 oktober: Cpunt – Hoofddorp
05 oktober: 013 – Tilburg

Tracks:
01. Push Back The Horizon
02. Under The Stars
03. Fireflies
04. You Are The World
05. The Drawer Of The Chest In The Corner Is Empty
06. Aeon
07. Nadi
08. What Do You Want From Me
09. As Long As Your Girls Smile
10. Why I Stand Here Now

Website: https://lesoirmusic.com/